Caută
  • alexandraconea

Romania Libera: Alegerea potrivită a canapelei cu Maria Conea de la Everart

Principalele evenimente expoziţionale din domeniul mobilierului – imm (Koln), Maison&Objet (Paris) şi Salonul de mobilă (Milano) s-au desfăşurat în prima parte a anului iar ideile desprinse cu această ocazie s-au sedimentat, traducându-se în tendinţele care vor guverna în viitorul apropiat amenajările de interior. Pe de altă parte, mai sunt doar câteva zile până la deschiderea Târgului Internaţional de Mobilă de la Bucureşti, BIFE, unde se vor regăsi majoritatea producătorilor autohtoni de mobilier (şi nu numai) şi vom vedea cum se regăsesc tendinţele expuse pe piaţa românească.

În acest scop, ne-am adresat unui specialist în mobilier, reprezentantul unui producător cu vechi state pe piaţa românească. Maria Conea de la EVERART ne-a împărtăşit mai multe aspecte legate de provocările pe care le întâmpină un producător care se bucură de aprecierea clienţilor care îşi doresc amenajări cu stil. Totodată, Maria oferă acestora câteva tipsuri extrem de practice legate de alegerea pieselor de mobilier astfel încât interioarele amenajate în acest fel să fie elegante, să transmită emoţii şi sentimente, fiind în acelaşi timp în pas cu moda şi tendinţele.


Mobilierul tapiţat la comandă

Mobilierul, cel tapiţat în special, este supus cel mai frecvent noilor influente stilistice, putând fi, pe bună dreptate inclus, prin elementele sale estetice şi de calitate, în industria luxului. În acelaşi timp se poate considera că mobilierul tapitat la comandă este o forma de artă pentru că acea piesă trebuie sa aducă plăcere, confort şi să creeze intimidate într-o încăpere. Piesele de mobilier unicat te inspiră, ceează o stare de meditaţie profundă şi transmit un mesaj de respect asupra ambientului.


De ce canapeaua?

În ambienarea interiorului, piesele de mobilier sunt asemenea accesoriilor unei femei care trebuiesc asortate între ele. Astfel se poate crea, de exemplu, un ambient ultramodern, minimalist, cu linii simple şi drepte, piesa de rezistenţă fiind o canapea în stil clasic, tapiţată , cu catifea neagră, special gandită pentru a fi în perfectă concordanţă cu restul interiorului.

În ultimii ani similitudinile dintre industria modei şi cea a mobilei sunt din ce în ce mai puternice. Dealtfel, multe case/creatori de renume, precum Versace sau Armani, deţin linii de business destinate designului de interior, anual lansându-se colecţii de canapele menite să dea tonul tendinţelor.

În prezent clienţii îşi doresc obiecte de mobilier personalizate şi îşi aleg ca material catifeaua iar anul acesta au predominat nuanţele de turquoise, verde, galben sau roz pal. În mod evident, culorile neutre precum, bej, gri, maro cald, rămân mereu în trend şi sunt o alegere potrivită pentru clienţii conservatori care îşi doresc o canapea uşor de asortat cu restul mobilierului.


Citeste articolul complet

15 afișare

Str. Scărișoara nr. 8,

Sector 1, București

0722 835 611

  • Instagram Everart
  • Facebook Everart
  • YouTube Everart
  • Pinterest Everart