Caută
  • alexandraconea

Adela Parvu, in vizita la atelierele EverArt: Fabrica din București unde se fac canapele, fo

Dacă ai obosit să cauți canapeaua perfectă, dacă n-ai găsit pe cineva să-ți facă colțar de bucătărie tapițat sau banchetă tapițată în fața ferestrei ori patul capitonat să știi că am un pont pentru tine, căci am găsit un producător care pune mare preț pe personalizare. Mai mult, showroomul și fabrica sunt în București aproape de Piața Chibrit. Am fost de multe ori în standurile acestei firme pentru că participă an de la an la târgul de mobilă BIFE.Și da, atunci când am nevoie pentru clienții mei de canapele mai deosebite, apelez la această firmă pentru că oferă calitate la prețuri corecte, dar mai mult cei de la această firmă pot să facă după schițele și proiectele designerilor și arhitecților modele speciale. Când m-a rugat actrița și bloggerița Tily Niculae să o ajut cu proiectul ei de amenajare, un spațiu mic pe care și-l dorește vesel și atractiv, primul nume care mi-a venit în minte pentru o canapea de mici dimensiuni care să arate bine a fost Everart. Și ca să vadă cu ochii ei despre ce este vorba am dus-o în vizită la fabrica din București.
Soții Conea care dețin brandul și fabrica de canapele Everart au o experiență de peste 25 de ani în industria mobilei. Doamna Mariana Conea a fost mereu pasionată de lucruri frumoase, dar pe vremea când lucra într-o întreprindere de stat din domeniu, înainte de 90, nu se gândea că va ajunge să aibă propria ei fabrică. Târziu, după 95 și-a luat inima în dinți și a pornit alături de un asociat să facă piese tapițate, ca mai apoi în 1999 să facă pasul singură cu propria ei unitate de producție. A fost greu, a fost cu sacrificii, căci atunci când ai de plătit salarii și utilități și de onorat comenzi nu te mai gândești la tine, ci la cum să menții calitatea, clineții mulțumiți și angajații buni motivați. Ani de zile, ne-a mărturisit doamna Conea, că nu și-a cumpărat nimic, chivernisind totul și că i s-a întâmplat să onoreze invitații la petreceri și dineuri, iar prietenii lor să se mire că ei conduc o Dacie. Ei bine, pentru doamna Mariana Conea conta mai mult ca ceea ce producea să ajungă o marcă asociată cu personalizarea și calitatea. Și a reușit!


Cum a reușit? Prin implicare totală. Și acum împreună cu soțul ei sunt zi de zi la fabrică, unde au și birourile. Mariana Conea este de-a dreptul obsedată de detalii și vrea să știe că orice comandă poate fi dusă la bun sfârșit la superlativ. Apoi, a contat faptul că a știut ce și-a dorit și anume producție mică, dar dedicată și specială. Mi-a spus că niciodată n-a visat la export, la volume mari, la cantități, ci a visat să facă proiecte pe comandă, să știe lumea că la Everart pot să vină cei care vor canapele pe mărimi atipice, cu huse care pot fi scoase și înlocuite, cu tapițerii din variate game de stofe, catifele și mătăsuri. Practic, să fie fabrica unde îți croiești propria canapea, ca să spun așa.


Pe lângă comenzi, doamna Conea vine cu idei pe care le pune în practică, modele de canapele inedite. Mi-a plăcut enorm canapeaua din module diferit tapițate, care poate fi ajustată ușor ca și lățime (scoți, adaugi un modul de 40 cm lățime). Apoi mi-a plăcut faptul că aici găsești canapele deshusabile, că poți comanda huse diferite pentru același model, astfel că ambientul casei tale se poate schimba ușor. De asemenea, în pozele de pe pereții biroului ei am văzut canapele unicate de la unele în formă de hartă a României la unele cu volume și tapițerii foarte vesele. Ceea nu se produc aici sunt modele din lemn masiv, asta ca să fie clar.


Citeste articolul complet pe blogul Adelei


#adelaparvu #everart #canapelelacomanda
171 afișare

Str. Scărișoara nr. 8,

Sector 1, București

0722 835 611

  • Instagram Everart
  • Facebook Everart
  • YouTube Everart
  • Pinterest Everart